Kunglig invigning av Dysleximässan 2018

Den årliga dysleximässan som äger rum 19-20 oktober kommer invigas av prins Carl Philip och helgen bjuder på spännande föreläsningar, utställningar och workshops.

Dysleximässan 2018 äger rum på Karlstad CCC i Karlstad.


Var och när?

Dysleximässan 2018 äger rum i Karlstad vid Karlstad CCC mellan 19e och 20e oktober.

I år invigs mässan av Hans Kungliga Höghet prins Carl Philip som själv har erfarenheter av dyslexi.

Utställare, föreläsare och workshops

Omkring 50 olika utställare kommer presentera alternativa verktyg, metoder och läromedel för personer som visar en ny värld för personer med läs-, skriv-, och räknesvårigheter.

Ett smakprov av bredden på utställare under mässan; till exempel hittar du ReadSpeaker som talsätter webben, Föräldraföreningen för dyslektiska barn som ger råd och stöd till föräldrar, samt SVEA Trafikutbildning som tar fram digitalt utbildningsmaterial för teoriprovet för körkort.

Ett tio-tal workshops kommer också äga rum under Dysleximässan som du kan köpa biljetter till på plats.

Sist men inte minst kommer även ett 40-tal föreläsare närvara som kommer prata om bland annat vikten av läs- och skrivutredningar i skolan, och tidiga insatser för att hjälpa vid dyskalkyli.

 

Dysleximässan arrangeras av Dyslexiförbundet och är gratis för medlemmar i förbundet samt barn och ungdomar under 18 år. Läs mer om mässan på Dyslexiförbundets hemsida. Där hittar du detaljerad information om alla utställare, föreläsare och workshops.